Technisch judo

Technisch Judo.

Verhoging van graad.

Het systeem dat wij in onze club toepassen is een systeem van kleurgordels.

Om de jeugdjudoka's op geregelde tijdstippen te motiveren werken wij met gekleurde streepjes op de gordel.

Deze onderverdeling zorgt ervoor dat de jeugdjudoka tijd heeft om de verschillende technieken op te bouwen naar het volgende examen.

De examenstof hieraan gekoppeld werd door voormalig Technisch Directeur, Eric Veulemans (8ste Dan) van de Vlaamse Judofederatie ontworpen.

Wij houden er in onze club om dit systeem te volgen en de leeftijdsvoorwaarde, die werd vastgesteld, correct na te leven.

In sommige club wordt er een soepeler beleid gevoerd, wat kleurgordels betreft. Maar weet goed, wanneer je bij ons een kleurgordel behaaltd, dan heb je hem dus écht verdiend. Wij vragen geen examengeld en wanneer de judoka de streepjes of de gordel behaalt zal er geen vergoeding voor gevraagd worden, vermits wij vinden dat deze judoka dan wel hard zal getraind hebben om deze gordel te verdienen.

 

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een examen ?

 

Je moet regelmatig aanwezig zijn op de trainingen en duidelijk inzet en interesse tonen, respect hebben voor je tegenstanders, je trainingspartner(s) en je trainer(s) en de examenstof onder de knie hebben.

Je begrijpt natuurlijk zelf ook wel dat, wanneer je zeer onregelmatig aanwezig bent, de training stoort en geen inzet hebt voor de technieken die getoond worden, je zeer weinig kans maakt om uitgenodigd te worden voor een examensessie.

Zelf komen vragen wanneer je examen mag doen heeft weinig zin.

Het trainersteam zal wel zien aan je inzet wanneer je klaar bent voor zo’n examen en dan word je uitgenodigd voor een examensessie. Ben je dan geslaagd dan krijg je de volgende gordel of enkele streepjes.

Dus, als je echt lang moet wachten vooraleer je een examen mag doen, denk dan eens aan de voorgaande puntjes en misschien zal je dan zelf iets moeten veranderen aan je trainingsmentaliteit.

 

Klik op de kleurgordel om te weten te komen wat de belangrijke punten zijn die je moeten kennen en laten zien op een examen voor graadverhoging.

Zijn er dingen bij die je niet begrijpt, dan staat het volledige trainersteam klaar om je hierbij de helpen.

This image was created and copyright © by Anders Dovervik of


Stockholm's Judo Club.

Used with permission.